16/01/2016

Πρώτη Ανάρτηση about Blog.

τελευταία ενημέρωση ανάρτησης 4-1-2023
πρώτη καταχώρηση ανάρτησης 16-1-2016
τελευταία ενημέρωση συγκεκριμένου χωρίου παρακάτω 17-1-2016

Χθες Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο ως μία ανάγκη έκφρασης για εκπαιδευτικά θέματα, και τα άμεσα συνδικαλιστικά αλλά και ευρύτερα θέματα γύρω από την παιδεία, την εκπαίδευση, την μόρφωση και ιδιαίτερα την Τεχνική Εκπαίδευση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την κοινωνία, την πολιτική.

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν είναι το φόρτε μας διότι έχει πολύ... πολυκοσμία, αν καταλαβαίνεις τι θέλουμε να πούμε αναγνώστη. Αυτά θα τα χρησιμοποιούμε μόνο για να αναμεταδίδουμε τα εδώ γραφόμενα που σιγά σιγά θα κατακλύσουν το ιστολόγιο. Έχε υπομονή.

Έτσι κι αλλιώς η ίδια η κοινωνία είναι σε αποσύνθεση -εκτός από την δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση- και όχι μόνο τα ΜΚΔ και αυτό από ότι φαίνεται θα κρατήσει. Εκτός κι αν...


Η ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι η seaeede@gmail.com για σχόλια, παρατηρήσεις, επικοινωνία, συντονισμό και οτιδήποτε άλλο. Η συνέχεια θα έπρεπε να δίνεται στους δρόμους και όχι σε κλειστές πόρτες ΔΣ εκπαιδευτικών συλλόγων, "κεφαλών" και διαδρόμους και γραφεία του υπουργείου χωρίς τη μαζική συμμετοχή των ενήμερων συναδέλφων/συλλόγων ανεξαρτήτου ειδικότητας, κλάδου και βαθμίδα εκπαίδευσης.

Ο αγώνας πλέον είτε θα είναι Μαζικός, Μαχητικός, Ανυποχώρητος που θα αγκαλιάζει όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, γονείς, μαθητές, φοιτητές είτε δε θα υπάρξει. Αυταπάτες τέλος. Προπαντός.


Σκέψεις ενός άνεργου, πρώην αναπληρωτή, αδιόριστου εργαστηριακού εκπαιδευτικού τεχνικών ειδικοτήτων ΤΕ01-ΔΕ01.

---
σημαντική παράλειψη 17-1-2016, 10:10
Σε αυτό το ιστολόγιο αγαπητοί μου αναγνώστες μην περιμένετε να βρείτε πίσω από τον "βαρύγδουπο" τίτλο "Συντονιστική Επιτροπή Αδιόριστων Εργαστηριακών Εκπαιδευτικών ΔΕ/ΤΕ01-ΔΕ01" κάποια "συλλογικότητα εκπαιδευτικών" όπου αλληλέγγυα, πολυφωνική, συμμετέχουσα στην κοινωνική πραγματικότητα παλεύει για τα προβλήματα του κλάδου, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Κάθε άλλο μάλιστα.

Το ιστολόγιο αυτό είναι καθαρά και αυστηρά προσωπικό και εκφράζει μόνο τις απόψεις του συντάκτη του Kostas P. . Κάθε άλλη ερμηνευτική απόδοση αυτής της προσπάθειας θα ήταν ψεύτικη. Και αυτό το ιστολόγιο έγινε για να πει αλήθειες (υποκειμενικές βέβαια αφού είναι γραμμένες μέσα από το φίλτρο, το πρίσμα και την οπτική γωνία του συντάκτη του) και μόνο τέτοιες χωρίς να θίξει ονόματα συναδέλφων και συλλόγων αλλά να καταδείξει και να αναδείξει τη πλήρη χρεοκοπία του συνδικαλισμού, στην συντριπτική του πλειοψηφία, όπως τον γνωρίσαμε. Και ειδικά των πρωτοβάθμιων σωματείων που γνωρίζω καλά, των ΔΣ και των κεφαλών-προέδρων-γραμματέων που με τη πλήρη συνενοχή της βάσης που τους εξέλεξε ή δεν τους εξέλεξε τους αναθέτουν σχεδόν εν λευκώ την εργασιακή τους ζωή. Ή ζωή σκέτο.

Και αν αυτός ο τίτλος υπάρχει στο ιστολόγιο είναι για να αφήσει μια χαραμάδα φωτός ανοιχτή και να μην κλείσει την πόρτα ερμητικά κλειστά και αμετάκλητα. Να αφήσει μια χαραμάδα φωτός μπας και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ανεξάρτητα κλάδου, ειδικότητας, βαθμίδας συσπειρωθούμε ισότιμα και αλληλέγγυα και μαζί ως μια γροθιά με την καθαρίστρια και τον φύλακα του σχολείου, τον μαθητή και τον φοιτητή, το γονιό και συνολικά την κοινωνία διεκδικήσουμε τα αυτονόητα: δουλειά και δημόσια ασφάλιση για όλους, δωρεάν και δημόσια υγεία - παιδεία - ενημέρωση για όλους, δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, υποδομών. Για Όλους, χωρίς κανενός είδους ρατσιστικά ή άλλα κριτήρια.

Η απάντηση είτε θα είναι από τη βάση ενωτική, μετωπική, συνολική, πολύπλευρη και πολυεπίπεδη, είτε δεν θα υπάρξει. Εν καιρώ θα αναφερθώ αναλυτικότερα σε αυτά τα θέματα.



το παλιότερο λογότυπο της ΣΕΑΕΕΔΕ
ημερομηνία δημιουργίας συντονιστικού 3-4-2013

---
σημαντική προσθήκη 5-12-2017, 10:11
από facebook


Λίγα απαραίτητα λόγια για όλα τα προφίλ που χρησιμοποιεί η ΣΕΑΕΕΔΕ-ΤΕ01/ΔΕ01 στα ΜΚΔ.
22 Ιουλίου 2015 στις 7:44 μ.μ.

22-7-2015: απαραίτητες διευκρινήσεις

Α.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αδιόριστων Εργαστηριακών Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΤΕ01-ΔΕ01 στα προφίλ των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που χρησιμοποιεί ως σκοπό έχει: 1ον) τη διάδοση πληροφοριών για εκπαιδευτικά, εργασιακά, κοινωνικά, πολιτικά και διεθνιστικά θέματα από την καθαρά ταξική σκοπιά αυτή των εργαζομένων [σημείωση: η επιλογή των πληροφοριών γίνεται καθαρά και μόνο από τον διαχειριστή των ΜΚΔ και όχι των εργαζομένων που απαρτίζουν την ΣΕΑΕΕΔΕ-ΤΕ01/ΔΕ01], και 2ον) τη διάδοση απόψεων από άτομα ή συλλογικότητες [σημείωση: όλες οι ανυπόγραφες απόψεις/σχόλια/κείμενα/άρθρα εκφράζουν καθαρά και μόνο τις προσωπικές απόψεις του διαχειριστή των ΜΚΔ και όχι των εργαζομένων που απαρτίζουν την ΣΕΑΕΕΔΕ-ΤΕ01/ΔΕ01].

Β.
Ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης με την κατάρρευση όλων των εργασιακών σχέσεων, κυρίως του ιδιωτικού τομέα, φάνηκε περισσότερο η γύμνια του συνδικαλισμού και των σωματείων. Η πολυπόθητη αντεπίθεση και επαγρύπνηση ακόμα δεν έχει επιτευχθεί παρά τις επιμέρους και μεμονωμένες νίκες από την πλευρά μας, αυτή των εργαζομένων. Αυτή την υπό διάλυση κατάσταση βιώνουν φυσικά και οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, αν και σε λιγότερο σαφώς επίπεδο από τους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα, και ιδίως οι αναπληρωτές-ωρομίσθιοι που δεν έχουν μία μόνιμη πολυεπίπεδη κινηματική παρουσία στον εργασιακό αρμαγεδδώνα της ζοφερής πραγματικότητας που ζούμε. Έτσι και η ΣΕΑΕΕΔΕ-ΤΕ01/ΔΕ01 δεν έχει καταφέρει να βρει το βηματισμό της ακόμα, που δεν είναι άλλως από τον συντονισμό των αδιόριστων αναπληρωτών ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΤΕ01 και ΔΕ01 προς μία αγωνιστική κατεύθυνση και διεκδίκηση των εκπαιδευτικών αιτημάτων του κλάδου μας, αλλά κυρίως, των συντονισμό μαζί με όλη την αδιόριστη εκπαιδευτική κοινότητα ανεξαρτήτου ειδικότητας, προϋπηρεσίας και βαθμίδας. Τα προβλήματα όλου του εκπαιδευτικού κλάδου και όλων των βαθμίδων είναι κοινά και μόνο από κοινού μπορούν να λυθούν παρακάμπτοντας τις επί μέρους κλαδικές σκοπιμότητες και διεκδικήσεις, αν δεις το πρόβλημα από τη πλευρά του μαθητή-σπουδαστή-φοιτητή και όχι του κλαδικού συνδικαλιστή.

Γ.
Ελπίζουμε σύντομα οι περισσότεροι εργαζόμενοι να ανακάμψουν από τις απανωτές σφαλιάρες που τρώνε και να κοιτάξουν πραγματικά το συμφέρον τους που δεν είναι άλλο από την Ενότητα και την Πάλη προς την επίλυση των εργασιακών τους προβλημάτων με δίκαιη και ισότιμη κατανομή των βαρών τόσο προς το δημόσιο όσο και προς τον ιδιωτικό τομέα. Η μόνη ελπίδα είναι να καταλάβουμε οι περισσότεροι εργαζόμενοι πως με την ανάθεση, τον παρτακισμό και τον ωχαδερφισμό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και πρέπει εμείς να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας γεμίζοντας ξανά τα σωματεία, τις γενικές συνελεύσεις, τους δρόμους, τις λαϊκές συνελεύσεις, τις πλατείες. Τα μόνα όπλα μας είναι οι καταλήψεις του εργασιακού μας χώρου από εμάς τους ίδιους χωρίς αναθέσεις, οι γενικές κλαδικές ή πολιτικές απεργίες διαρκείας, η στάση πληρωμών προς οποιονδήποτε αφού ούτε μας περισσεύουν ούτε και έχουμε για να δώσουμε, και πάνω από όλα η εργατική-κοινωνική-ταξική αλληλεγγύη προς όλους και όλες της τάξης μας ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, φύλου, ηλικίας, εμφάνισης, σεξουαλικότητας, εθνικότητας και εργασιακής ικανότητας.

Δ. (τελευταία ενημέρωση στοιχείων 15-10-2017)
Τα προφίλ που χρησιμοποιεί η ΣΕΑΕΕΔΕ-ΤΕ01/ΔΕ01 στα ΜΚΔ:
blog: https://seaeede.blogspot.gr/
facebook: https://www.facebook.com/seaeede ΑΝεργοιΑΝΑκυκΛΩΣΙΜΟΙ
twitter: https://twitter.com/seaeede @seaeede ΑΝεργοιΑΝΑκυκΛΩΣΙΜΟΙ
google+: https://plus.google.com/100171285370224571593 Anergos Anakyklosimos (ΑΝεργοιΑΝΑκυκΛΩΣΙΜΟΙ)
e-mail: seaeede(at-sign)gmail(dot)com
τηλέφωνο επικοινωνίας: 6εννέα7εφτά3τέσσερα0τέσσερα3εφτά

Δεν πρέπει με τίποτα να αφήσουμε το τρίτο Μνημόνιο να περάσει!
Γι'αυτό καλούμε όλους τους αναπληρωτές, τους μόνιμους και τους αλληλέγγυους εργαζόμενους και άνεργους αύριο να παρευρεθούν στο υπουργείο Παιδείας στις 12 το μεσημέρι για μία πρώτη απάντηση στα Μνημόνια και στη Λιτότητα τους.
Αύριο μαχητικά όλοι εκεί!

22-7-2015
ο διαχειριστής των ΜΚΔ της ΣΕΑΕΕΔΕ-ΤΕ01/ΔΕ01
Kostas P.


_________________
ΥΓ
Όποιος/α συνάδελφος/σα αναπληρωτής/ια ΤΕ01 ή ΔΕ01 θέλει μπορεί να γραφτεί στη λίστα της συντονιστικής επιτροπής
Diorismoi Adioristwn Ergastiriakwn Ekpaideytikwn DE
http://www.gopetition.com/petitions/diorismoi-adioristwn-ergastiriakwn-ekpaideytikwn-de.html
είτε μόνος/η του/της είτε στέλνοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, μόρια προϋπηρεσίας, δήμος διαμονής) μέσω e-mail στη διεύθυνση 
seaeede(at-sign)gmail(dot)com .






για οτιδήποτε θέλετε επικοινωνήστε
με τον διαχειριστή, κάτοχο και συντάκτη των ιστολογίων
Ευχαριστώ για το πέρασμα σας από εδώ!
for anything you want contact
with administrator, owner and author of the blogs
Thank you for passing by from here!

seizeTHEsky_copyright©2007-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια: