19/01/2016

Πίνακες Αναπληρωτών Και Ωρομισθίων Υπουργείου Παιδείας ~ Tables Of Deputy And Hourly Wages Teachers Of Ministry Of Education

Πίνακες Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Υπουργείου Παιδείας 
27-11-2009 
(το κείμενο αυτό παλιά είχε δημοσιευθεί στα ΜΚΔ) 

Κάποιες σκέψεις αποτυπώνω που «περιμένουν» απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά κυρίως, αναμένουν τη διεκδίκηση τους από τη συμμετοχή των αναπληρωτών και ωρομισθίων -από όλους τους κομματικούς και πολιτικούς χώρους καθώς και όλων των ειδικοτήτων (ΠΕ, ΤΕ & ΔΕ)- σε διεκδικήσεις για την κατοχύρωση των αυτονόητων αιτημάτων του πολύπαθου αυτού χώρου. Ενός χώρου που καλύπτει εδώ και πολλά χρόνια πάγιες, διαρκείς και μόνιμες ανάγκες σε όλη την εκπαίδευση.

► Δεν επαιτούμε… αλλά απαιτούμε το αυτονόητο δικαίωμα μας στην εργασία, το κατοχυρωμένο δικαίωμα μας σύμφωνα με το άρθρο 22 του συντάγματος μας, με πλήρες ωράριο και κατοχύρωση της προϋπηρεσίας και των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων για τη μόνιμη κάλυψη εκείνων των θέσεων που αντιπροσωπεύουν πάγιες, διαρκείς και μόνιμες ανάγκες όλων των βαθμίδων στην εκπαίδευση.

► Τι θα γίνει με τους πίνακες, όταν, μέρα-μέρα, ώρα-ώρα κάποιοι συνάδελφοι έφευγαν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους και πλήρωναν ενοίκια και έκαναν πόσα άλλα ακόμα έξοδα για να αποκτήσουν μόρια της πολυπόθητης αυτής προϋπηρεσίας, με σκοπό την ένταξη τους και την σταδιακή ανέλιξη τους σ’ αυτούς, ως αναπληρωτές αλλά και ως ωρομίσθιοι(!);

► Τι θα γίνει με τους πίνακες, όταν, κάποιοι από εμάς τα έχουμε δώσει όλα σε επαγγελματικό επίπεδο, παρατώντας τις προηγούμενες μας δουλειές και ασχολημένοι επί μακρύ χρονικό διάστημα με την εκπαίδευση σαν κύριο και αποκλειστικό επάγγελμα μας, αφού έτσι κι αλλιώς το Υπουργείο Παιδείας το θέτει ως προϋπόθεση πρόσληψης ως αναπληρωτής;
(Προσωπικά έχω χάσει από την πολύτιμη προϋπηρεσία δύο χρόνια για το λόγω αυτό(!)… και δεν ασχολούμαι με καμία άλλη επαγγελματική δραστηριότητα…)

► Ζητάμε ο εκπαιδευτικός να σταματήσει να γίνεται έρμαιο εκμετάλλευσης, από όπου κι αν προέρχεται αυτή, και επιτέλους να σταματήσει να δίνει συνεχείς εξετάσεις (πχ μέσω ΑΣΕΠ) για να αποδείξει (…ότι δεν είναι ελέφαντας δηλαδή!) ότι έχει τις απαραίτητες εκείνες ικανότητες και δεξιότητες για να εισέλθει στην εκπαίδευση αφού έχει μαθητεύσει, σπουδάσει ή φοιτήσει σε κρατικά-δημόσια σχολεία, ΤΕΙ ή πανεπιστήμια.

► Ζητάμε τον άμεσο διορισμό, από εδώ και στο εξής, όσων εκπαιδευτικών καλύπτουν τις προϋποθέσεις τουλάχιστον του 24μηνου, χωρίς αυτή του ΑΣΕΠ, και αφού αποχτήσουν άμεσα, δωρεάν και με απαλλαγή από την εκπαιδευτική διαδικασία, όσοι τουλάχιστον δεν έχουν, την παιδαγωγική κατάρτιση, έτσι ώστε να ξέρει ο ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός ότι μετά από 3 χρόνια το πολύ προϋπηρεσίας ως αναπληρωτής στην εκπαίδευση να μπαίνει επιτέλους σε μια σειρά για να διοριστεί.

► Δεν επαιτούμε… αλλά απαιτούμε το δικαίωμα στην πλήρη μόνιμη εργασία, το δικαίωμα στην πλήρη εξασφάλιση της προϋπηρεσίας, το δικαίωμα στην πλήρη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.


Σκέψεις ενός άνεργου, αδιόριστου, πρώην αναπληρωτή, πρώην ωρομίσθιου
εργαστηριακού εκπαιδευτικού
https://goo.gl/rg5clr
ΤΕ 01.04 Ψυκτικός
ΔΕ 01.11 Ψυκτικός
ΔΕ 01.12 Υδραυλικός
ΤΕ 01.02 Μηχανολόγος



---
Σχόλιο 27-11-2015

Δυστυχώς μάλλον σιωπηλά έχουν καταργηθεί στην πράξη, χωρίς να υπάρχει καμιά επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι τεχνικές ειδικότητες των ΤΕ01 και ΔΕ01, χωρίς να αναφέρομαι στην Κομμωτική Τέχνη.

Εγώ είμαι άνεργος από το καλοκαίρι του 2012 μετά από εννέα (9) χρόνια ως εργαστηριακός εκπαιδευτικός -αναπληρωτής και ωρομίσθιος, μετά από οχτώ (8) χρόνια φοίτησης στα θρανία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δύο (2) της Τριτοβάθμιας, μετά από δώδεκα περίπου (12) χρόνια αποδεδειγμένης επαγγελματικής προϋπηρεσίας σε τεχνικές ειδικότητες στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα και του ελεύθερου επαγγέλματος.

Αυτή είναι η αξιοκρατία στην Ελλάδα. Πουθενά στον ιδιωτικό τομέα δεν με έχουν απολύσει. Μόνο το δημόσιο το έκανε σιωπηλά, αφού μας χρησιμοποίησε για όσο μας είχε «ανάγκη». Όλες οι ιδιωτικές εταιρείες/εργοστάσια που έχω εργαστεί στις τεχνικές ειδικότητες έχουν κλείσει από το 1997 και μετά. Όλες/α έβαλαν λουκέτο πριν το 2010.

Καλώς ήρθες ανάπτυξη. Η Ανεργία· η νούμερο ένα απειλή σήμερα. Σε όλους τους τομείς: σε προσωπικό, σε διαπροσωπικό, σε κοινωνικό, σε εθνικό επίπεδο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: