18/01/2016

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ για την ενημέρωση των συναδέλφων αναπληρωτών - ωρομισθίων καταργημένων ειδικοτήτων 24-8-2014 ~ seaeede-TE01-DE01

πρώτη δημοσίευση στις 5-9-2014
https://www.facebook.com/seaeede/notes

τελευταία ενημέρωση συνδέσμων 8-9-2018

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ για την ενημέρωση των συναδέλφων αναπληρωτών - ωρομισθίων καταργημένων ειδικοτήτων


Ως αλληλέγγυος συνάδελφος, και άτυπα εκ μέρους της ΣΕΑΕΕΔΕ ως απλό μέλος της, ήρθα σε επαφή με μέλος των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και η απάντηση του μέλους της συντονιστικής επιτροπής τους για την έως τώρα πορεία της διαθεσιμότητας τους είναι η ακόλουθη:
"Δεν έχει "τακτοποιηθεί" σχεδόν κανένας συνάδελφος εκτός από 174 που είχαν και πτυχία δασκάλου ή φιλολόγου και κάποιων άλλων ειδικοτήτων. Είμαστε 1645 άτομα (85 από αυτά, είναι υπό απόλυση αλλά δεν είναι κιόλας "παγιδευμένοι στη ζώνη του λυκόφωτος", χωρίς να πληρώνονται από το Μάρτη, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα ούτε να παραιτηθούν δεν μπορούν) ακόμα σε διαθεσιμότητα και δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Πιθανόν να οδηγηθούν σε απόλυση 200 έως 400 συνάδελφοι αλλά ακόμα δεν μπορεί να είναι κανένας σίγουρος για τίποτα. Δεν μπορούν να βγουν "επίσημα στοιχεία" γιατί οι πίνακες που έχουν βγει δεν είναι οριστικοί και θα μεταβληθούν μετά το ξεκαθάρισμα των διπλών θέσεων και την διαγραφή των συνταξιοδοτήσεων. Δεν νομίζω κάποιος συνάδελφος (πλην ελαχίστων ίσως) μετά την ψυχοφθόρα περσινή χρονιά να έχει το κουράγιο να κάνει αίτηση για να τοποθετηθεί στις θέσεις από τις οποίες μας "απέλυσαν" ώστε να βγάλει τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου και για τα λίγα νυχτερινά τη Δ' ή τα ελάχιστα σχολεία που δημιουργήθηκε πέρσι Β' τάξη και φέτος θα λειτουργήσει η Γ'. Άλλωστε δεν μπορούν να πάρουν πάνω από 10 ώρες γιατί ακόμα είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμα και αυτοί που δεν πληρώνονται (στην πλειοψηφία Γιατροί και Οδοντίατροι αλλά και άλλοι 40 συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων). Αυτό το μπάχαλο είναι μέρος του δράματος που ζούμε 13 μήνες τώρα και... την "αποζημίωση της διαθεσιμότητας" θα την φάμε τελικά στους Ψυχιάτρους!"

Σύμφωνα με την παραπάνω ενημέρωση και επειδή πάνω από όλα είμαστε (ή θα έπρεπε να είμαστε) άνθρωποι (και όχι νούμερα), συνάδελφοι συναγωνιστές (και όχι ανταγωνιστές επαίτες), αλληλέγγυοι (και όχι παρτάκηδες) προσωπική μου άποψη είναι να μην αποδεχθεί κανείς ωρομίσθιος από καταργημένη ειδικότητα την πρόσληψη του από το υπουργείο εφόσον δεν προσληφθούν ΌΛΟΙ ξανά οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι σε διαθεσιμότητα - απόλυση. Δεν πρέπει να γίνουν οι λίγες ώρες της επαιτείας αφορμή για να κάνει το υπουργείο και η κυβέρνηση τη δουλειά του και μετά εμείς να βρεθούμε (και συνολικά η Τεχνική Εκπαίδευση) εκεί που είμαστε τα τελευταία δύο -τουλάχιστον- χρόνια: στο περιθώριο, στην αφάνεια, στην ανεργία, στην απαξίωση, στον εμπαιγμό.Μονόδρομος η Συντροφικότητα, η Αλληλεγγύη, ο Αγώνας, η Συναδελφικότητα.Και εμείς οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι όλων των ειδικοτήτων θα έπρεπε να ενωθούμε στο Δρόμο μαζί με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.Μαζικοί Διορισμοί. Εργασία και ΌΧΙ Επαιτεία.Μόνος του πλέον ΔΕΝ καταφέρνει κανείς ΤΊΠΟΤΑ.

24-8-2014
Κώστας Π.
αναπληρωτής εκπαιδευτικός ΤΕ01.04, ΔΕ01.11, ΔΕ01.12, ΤΕ01.02
μέλος της ΣΕΑΕΕΔΕ, της ΠΑΣΑΤΕΕ και της ΠΕΑΕ
facebook: ΑΝεργοιΑΝΑκυκΛΩΣΙΜΟΙ
twitter: ΑΝεργοιΑΝΑκυκΛΩΣΙΜΟΙ
google+: Anergos Anakyklosimos

Δεν υπάρχουν σχόλια: