20/01/2016

"Ανάθεση"... πάνω από όλα... ~ "Assignment"... over all...

"Ανάθεση"... πάνω από όλα...   26-10-2013


Κι όμως η μεγαλύτερη... απόδειξη για τα παρακάτω κείμενα μου, "Κινηματική, Πολιτική και Ταξική Συνείδηση" και "Συμπεράσματα από την απεργία των εκπαιδευτικών 16-25/9/2013" το ότι αυτά δηλαδή βαδίζουν στον "σωστό δρόμο", είναι οι παρακάτω απόψεις σε συνομιλία όπως αυτή αποτυπώθηκε σε εκπαιδευτική ομάδα στο φέισμπουκ.

Οι δύο εν λόγω αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, η "E" και η "D" από ότι θα διαβάσετε στο διάλογο που είχαν με μέλη -του ΔΣ και απλά μέλη- ενός συλλόγου αναπληρωτών εκπαιδευτικών εκφράζουν και τη γνώμη και άλλων τεσσάρων αναπληρωτριών εκπαιδευτικών που είτε πήραν μέρος στη συζήτηση με σχολιασμούς είτε απλά πατούσαν το "Μου αρέσει!".

Σαφώς και αυτή η συζήτηση είναι ενδεικτική -αλλά και πλειοψηφική κι αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών- όταν άνθρωποι μορφωμένοι κοιτούν μόνο την πάρτη τους, και ενώ ψήφιζαν όλα αυτά τα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι γι' αυτά που βιώνουμε σήμερα, και ενώ δεν έχουν ιδέα από εργατικό - λαϊκό κίνημα, και ενώ δεν έχουν ιδέα από κοινωνική-εργατική αλληλεγγύη, και ενώ δεν έχουν κατέβει μία φορά σε πορεία για γενικά πολιτικά, εργατικά, αντικαπιταλιστικά, αντιφασιστικά, αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα και όχι για στενά κλαδικά του δικού τους στενά επαγγελματικού χώρου, τολμούν και κάνουν κριτική σε άτομα που κάνουν, έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο, όλα αυτά τα χρόνια.

Το απύθμενο (και καλά "απολιτίκ") θράσος τους, η βαθιά αμορφωσιά τους (άσχετο που έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης), το μεγάλο (ιδεολογικά τεράστιο) μπέρδεμα τους, δίνει ρέστα. Μνημείο καιροσκοπισμού. Μου δείχνει όμως πλέον πως πρέπει να πορευτούμε μόνοι μας, αυτές οι διακόσιες, τριακόσιες ή τετρακόσιες χιλιάδες αγωνιστών που πλαισιώνουν το όποιο κίνημα υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, όπως γράφω και στα παραπάνω κείμενα μου. Μη περιμένετε γιγάντωση του κινήματος, αλλά οπισθοδρόμηση και αποστράτευση. Η αλήθεια είναι πικρή. Παρά τις όποιες πολιτικές, κινηματικές, ιδεολογικές, κομματικές και οργανωτικές διαφορές χωρίζουν τους ανθρώπους σήμερα που αντιστέκονται, πρέπει να βρεθεί ένα κοινό σημείο επαφής και κοινής δράσης. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.

Το τραγελαφικό είναι ότι ενώ λέει η "E" χαρακτηριστικά "παντως δεν μπορω να καταλαβω γιατί δεν συντονιζομαστε οι σχ. φυλακες, η ερτ, δημοτικη αστυν. οι διοικητικοι των υπουργ. οι καθηγητες σε διαθεσιμοτητα, να παμε να τους κατεβασουμε απο την εξουσια!!!!!δεν αντεχουμε αλλο..." και σε άλλο σημείο "και εγω μονο στην γενικη πολιτικη απεργια διαρκειας συμφωνω. κανωντας1,2 μερες δεν πετυχαινουμε τιποτα. μπορει να παραλυσει η ελλαδα , να μην κουνηθει τιποτα; μονο τοτε θα πετυχουμε." από την άλλη σου λέει βγάλτε εσείς οι "συνδικαλιστές" το φίδι από την τρύπα. Και αν δεν είστε "αποτελεσματικοί" (δηλαδή εννοώντας να "πιέζεις" και να έχεις τις κατάλληλες επαφές και γνωριμίες στα υπουργεία και στα πολιτικά γραφεία των εκάστοτε κυβερνώντων) να γίνουν εκλογές να έρθει άλλος στη θέση σας. Ο απόλυτος Καιροσκοπισμός.

Δείτε τις φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα που σίγουρα θα είναι ανάλογα με το τι κάνετε και εσείς ως ενεργοί ή ανενεργοί πολίτες. Δύσκολα, πολύ δύσκολα, πάντως ο άνθρωπος αναγνωρίζει τα λάθη του. Πόσο μάλλον και να τα διορθώσει.



---
Διαβάστε τις παρακάτω απόψεις οι οποίες έγιναν σε συζήτηση εκπαιδευτικής ομάδας στο facebook, στις 24-10-2013, με θέμα του γιατί ένας συγκεκριμένος σύλλογος αναπληρωτών δεν είναι κάθε μέρα στο Υπουργείο Παιδείας να πιέζει για κλαδικά αιτήματα των αναπληρωτών, χωρίς να θεωρείτε, βέβαια, αναγκαία η παρουσία όλων των αναπληρωτών στη διεκδίκηση των κλαδικών αυτών αιτημάτων. Κάθε άλλο μάλιστα: θεωρείται άσκοπη έως και τροχοπέδη η όποια ανάμιξη του σώματος του συλλόγου στις διεκδικήσεις εκτός του ΔΣ του συγκεκριμένου κλάδου. Θαυμάστε την άποψη δύο αναπληρωτριών εκπαιδευτικών που έχουν και πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αυτές οι "καθηγήτριες" θα διδάξουν αύριο τα παιδιά μας. Αλήθεια τι σκατά θα τα διδάξουν;

Πριν διαβάσετε τις παρακάτω απόψεις στις εικόνες, ξαναδιαβάστε το κείμενο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Για ευνόητους λόγους τα ονόματα που μετέχουν στη συζήτηση καθώς και τα ονόματα των συλλόγων είναι σβησμένα διότι εδώ δε στηλιτεύουμε τη προσωπική αλλά την κοινωνική άποψη μιας μερίδας της κοινωνίας που αυτή τη στιγμή δυστυχώς είναι πλειοψηφούσα. Την άποψη μου στη συζήτηση θα τη διαβάσετε παρακάτω. Εμφανίζομαι στα σχόλια ως "Κώστας".



















Δεν υπάρχουν σχόλια: