19/01/2016

Αναλώσιμοι Εργαζόμενοι ~ Expendable Employees

Αναλώσιμοι Εργαζόμενοι
30-4-2010
(το κείμενο αυτό παλιά είχε δημοσιευθεί στα ΜΚΔ)

Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.)
http://www.sivitanidios.edu.gr/

Υπηρέτησα και υπηρετώ, βοηθήθηκα και βοηθιέμαι (με ημερομηνία αρχής και λήξης) από ένα σάπιο, σαθρό, μουχλιασμένο διαχρονικά, κομματικό-κοινωνικό-εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο όταν θέλει να εξυπηρετήσει ημετέρους (και μαζί μ’ αυτούς να μπει και κανείς ξέμπαρκος για να θολώνουν λιγάκι τα νερά ή να υπάρχουν και πραγματικές αλλά ελάχιστες εξαιρέσεις στον χρυσό κανόνα) το κάνει φανερά, χωρίς φειδώ, ίχνος τσίπας, στοιχειώδους ανθρωπιάς και νομιμότητας με το υπάρχον σύνταγμα.

Εξαπατήθηκα και εξαπατούμαι (για άλλη μια φορά αφού τρεις ιδιωτικές εταιρείες που δούλευα στο παρελθόν έχουν βάλει εδώ και πάρα πολλά χρόνια λουκέτο και από ένα ΥΠΕΠΘ που μου έκοψε προϋπηρεσία όταν είδε πως παράλληλα είχα και άλλη δουλειά ως αναπληρωτής) από ένα σύστημα που όταν θέλει να βάλει φρένο, γιατί το απαιτούν οι εποχές και οι ανάγκες, στα πράγματα τα όποια εκείνο, -το σάπιο, σαθρό, μουχλιασμένο διαχρονικά, κομματικό-κοινωνικό-εκπαιδευτικό σύστημα- δημιούργησε, τροφοδότησε και εκμεταλλεύτηκε τόσα πολλά χρόνια, το κάνει φανερά, χωρίς φειδώ, ίχνος τσίπας, στοιχειώδους ανθρωπιάς και νομιμότητας με το υπάρχον σύνταγμα.

Είμαστε αναλώσιμοι εργαζόμενοι που σαν τα σκουπίδια μας πετούν στους δρόμους όταν δε μας έχουν ανάγκη και μας συντηρούν απλά για να φυτοζωούμε όταν μας έχουν, με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης και με συνθήκες απάνθρωπες πολλές φορές στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε απλά τι βρήκα στο διαδίκτυο για τη Σιβιτανίδειο με ένα απλό «σερφάρισμα» στις 30-4-2010:

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=6461.0
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=241.msg68111#msg68111
http://educationingr.blogspot.com/2009_12_01_archive.html
http://educationingr.blogspot.com/2009_08_01_archive.html
http://nkour.blogspot.com/2009/04/blog-post_30.html
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=24.07.2006,id=63281932
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=35690
http://www.apogevmatini.gr/?p=22773

~~~~~~~

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ - ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»
http://www.alfavita.gr/ank_b/ank26_4_10_01024.php

Άρθρο 5
Πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών
8. Η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών γίνεται από τους πίνακες των παραγράφων 2 και 5 αντίστοιχα.

Άρθρο 9
Μεταβατικές διατάξεις
3. Οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά την περίοδο έως και το σχολικό έτος 2011-2012 γίνονται από τους πίνακες της παραγράφου 2. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει και για τις προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.

~~~~~~~

Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας
κι ο γιος μου τ' ανταλλακτικό
θα 'ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σας
είναι από άριστο υλικό…
Ελένη Βιτάλη

Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται -
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε…
Διονύσης Τσακνής


Σκέψεις ενός άνεργου, αδιόριστου, πρώην αναπληρωτή, πρώην ωρομίσθιου
εργαστηριακού εκπαιδευτικού

https://goo.gl/rg5clr
ΤΕ 01.04 Ψυκτικός
ΔΕ 01.11 Ψυκτικός
ΔΕ 01.12 Υδραυλικός
ΤΕ 01.02 Μηχανολόγος



---
Σχόλιο 27-11-2015

Σαφώς το σύστημα προσλήψεων στη Σιβιτανίδειο καλυτέρεψε εφόσον το Υπουργείο Παιδείας παίρνει κόσμο μέσω των πινάκων αναπληρωτών. Όμως συνεχίζει (η Σιβιτανίδειος) να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς μέσω "συνέντευξης" (εμένα πχ που έχω 6 χρόνια προϋπηρεσία στην Σιβιτανίδειο δε με παίρνουν τρία χρόνια τώρα!) στα ΣΕΚ και στα ΙΕΚ της.

Το Υπουργείο Παιδείας ξέρουμε πολύ καλά πως δεν το έκανε αυτό επειδή το έπιασε ξαφνικά... κρίση αξιοκρατίας και προσλαμβάνει τους εκπαιδευτικούς της Σιβιτανιδείου μέσω πινάκων -αφού "δικά Τους" Γαλάζια και Πράσινα παιδιά... προσλάμβαναν-, αλλά επειδή, απλά χρεοκόπησε το "Κράτος" Τους.

Κανονικά και στον ΟΑΕΔ και στα δημόσια ΙΕΚ και στη Σιβιτανίδειο και στα δημόσια ΣΕΚ θα έπρεπε να προσλαμβάνονται μ-ό-ν-ο εκπαιδευτικοί μέσω ενιαίων πινάκων υπουργείου Εργασίας (ΟΑΕΔ) και Παιδείας οι οποίοι έχουν ενεργή κάρτα μη επιδοτούμενης ανεργίας -κατά προτεραιότητα τουλάχιστον.

Το να είμαστε εμείς άνεργοι και να παίρνουν στα ΔΙΕΚ - ΣΕΚ - ΟΑΕΔ δημόσιους υπαλλήλους (εκπαιδευτικούς ή όχι) ως υπερωρίες (δε μιλώ για αυτούς που συμπληρώνουν ωράριο) είναι απλά η μεγαλύτερη Ξεφτίλα της πελατειακής σχέσης του Κράτους με τα Γαλάζια, Πράσινα και μόλις πρόσφατα Ροζ παιδιά Του.





Δεν υπάρχουν σχόλια: