07/03/2016

Επίλογος. .- Epilogue.


Βγάζοντας την πικρία μας θέλουμε να πούμε πως την ευθύνη "αποκλειστικά" και “μόνο” την έχουν για αυτή τη διάλυση της Τεχνικής Παιδείας (διαβάστε στο άρθρο) κυρίως οι αναπληρωτές/ωρομίσθιοι της και λιγότερο οι μόνιμοι της αφού οι πρώτοι βάλλονται καθοριστικά και αμετάκλητα εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια. Κ-α-ι το διαίρει και βασίλευε κ-α-ι ο παρτακισμός κ-α-ι ο ωχαδερφισμός κ-α-ι τα καθαρά συντεχνιακά συμφέροντα μας κ-α-ι ο σάπιος συνδικαλισμός μας μάς έφεραν εδώ που μας έφεραν. (Καλά για τους πολιτικούς μας όλα αυτά τα χρόνια τι να πει κανείς; Τα δίνουν όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο ή ξένο. Είναι πουλημένοι, στα τέσσερα. Καθώς και όλος ο κρατικός τομέας, ο οποίος προάγει π-ά-ν-τ-α τα τυπικά προσόντα και ποτέ τα ουσιαστικά.)

.
Το φωνάζουμε εδώ και χρόνια πως μας έχουν πετάξει εκτός σχολείων και το μόνο που κάνουν οι συνάδελφοι ΤΕ01 και ΔΕ01 είναι βολτούλες στα υπουργεία, βγάζουν φωτογραφίες με υπουργούς και γενικούς γραμματείς και άτομα στα πολιτικά τους γραφεία εντός υπουργείου, είναι να προασπίζουν τα στενά δικά τους συντεχνιακά συμφέροντα (πχ παιδαγωγική κατάρτιση είτε τρίμηνη είτε ετήσια). Δεν κατέβηκαν ποτέ οργανωμένα, αλληλέγγυα και συναδελφικά στο δρόμο, δεν ήρθαν ποτέ -τουλάχιστον αυτά τα τελευταία 6 χρόνια της κρίσης που ξέρω καλά- σε συνεννόηση με τους άλλους κλάδους της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και Πρωτοβάθμιας και Τριτοβάθμιας, ώστε από κοινού και χωρίς συντεχνιακά συμφέροντα να προασπίσουμε συνολικά την εκπαίδευση και ιδιαίτερα μέσω της ενότητας και την Τεχνική που μας αφορά αλλά και που θα έπρεπε να αφορά όλη την κοινωνία αφού (θα έπρεπε να) είναι η μοναδική επαγγελματική διέξοδος του κύριου όγκου της νεολαίας μαζί (και κύρια) με την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.
.
Τώρα μας βρίσκει πλήρως αποσυντονισμένους και διαλυμένους ο επίλογος ΌΛΩΝ (;) των τεχνικών ειδικοτήτων και ιδιαίτερα των τεχνικών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. So Long ΤΕ01 και ΔΕ01. Είχαμε όλο το χρόνο όλα αυτά τα χρόνια να ενωθούμε ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι με όλους τους άλλους συναδέλφους ανεξαρτήτου ειδικότητας, υπουργείου και μονιμότητας και όποιου άλλου διαχωρισμού που μας διασπά σε κομμάτια και σε κομματάκια.
.
Τώρα πια τουλάχιστον από "εμάς" ως ΣΕΑΕΕΔΕ ΤΕ01-ΔΕ01 -και ως το μοναδικό της μέλος (τώρα πια) ο γράφων Kostas P. σχεδόν από την αρχή της συνδικαλιστικής αυτής περιπέτειας το 2013- ο κύκλος έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα -και ειδικά μετά από όλες αυτές τις "μονομερής" ενέργειες "συναδέλφων" αναπληρωτών ΤΕ01 και ΔΕ01 όλα αυτά τα χρόνια να σκέφτονται ατομικά/συντεχνιακά και να φωτογραφίζονται με υπουργούς (με τελευταία από όσο γνωρίζουμε τον Γενάρη του 2016), χωρίς να γίνεται "στοιχειώδης" Γενική Συνέλευση και χωρίς ΌΛΟΙ οι συνάδελφοι τουλάχιστον να ενημερώνονται με ένα απλό ΔΩΡΕΆΝ e-mail πριν και μετά από όποια κινητοποίηση.
.
Από τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν και που οι περισσότεροι ή-δ-η βιώνουν στον ιδιωτικό τομέα δ-ε-ν θα γλυτώσει κανένας και καμία εργαζόμενος/η. Ξαναστηθείτε τώρα για φωτογραφίες με υπουργούς και ξαναμιλήστε για 24ωρες ή 48ωρες βόλτες (απεργίες sic!) στα κέντρα των πόλεων.
.

Τα Βασικά σημεία του Υπουργείου για την Τεχνική Εκπαίδευση - Τι αλλάζει
Συγχωνεύσεις ειδικοτήτων σε Επαγγελματικό και Γενικό Λύκειο;
το κείμενο στη σελίδα μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: